Bostadsrättsföreningen Smygehus Havsbad

Allmän informationVälkommen till ditt hus vid sydkustens pärla

I denna informationspärm och på föreningens hemsida finner du praktisk information till nytta för din vistelse på anläggningen. Du finner även en del information om dina förpliktelser som du måste iaktta då du vistas i huset och vid anläggningen.

Notera att det är strikt rökförbud i husen. Starta vistelsen med att göra en inventering av husets husgeråd och anmäl om det saknas något till receptionen. Rapportera även om du upptäckt skador på inredning eller möbler vid din ankomst. Se under flik nr 1.

Vi önskar er alla en skön och avkopplande vistelse.

Strikt rökförbud

Sköt om ditt hus väl under din vistelse. Det skapar ökad samhörighet och trivsel för alla.

Det råder strikt rökförbud i husen.
Respekteras inte detta debiteras en avgift á 3.000 kr.Information

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Smygehus Havsbad ägs och förvaltas av dess medlemmar. Ägandet är huvudsakligen fördelat på veckoandelar från vecka 19-38 och vecka 60-61, jul och nyår. Övriga veckor står till vår arrendator Smygehus Havsbad AB:s förfogande. Om du som medlem inte kan utnyttja din vecka/veckor kan du kontakta receptionen på telefon 0410-503 00 för eventuell uthyrning eller hyra ut själv.

Under andelsveckorna gäller självhushåll. Det innebär att man tar med eget sänglinne, handdukar och övrigt som inte ingår i husets utrustning. Sänglinne och handdukar kan du även hyra i receptionen. Om glödlampor går sönder kan du hämta nya i receptionen. Tips på vad som är bra att ta med sig finner du här.

Städning

Du behöver inte städa huset. Däremot måste du diska porslin och grytor samt tömma kaffebryggare, rengöra spis, diskmaskin, mikro och kyl- frys innan du checkar ut. Glöm inte att slänga soporna!

Husdjur

Husdjur är tillåtna i husen, men du måste anmäla i receptionen vid ankomst om du har husdjur med dig, då det kan krävas extra städning på grund av detta.

Hushållsavfall

I varje hus sorteras avfall som brännbart och matavfall. Glas sorteras separat. Avfallsstationen för husen finns på norra sidan om stora vägen, vid hus 13 – 40. Avfall sorteras här som brännbart och matavfall. Glas lämnas vid stationen på södra sidan vägen bakom restaurangens kök.

Friskvård

Läs mer om Friskvård – klicka här.

Apotek

Närmaste apotek finns i Anderslöv, Trelleborg eller Skurup. Coop Nära i Smygehamn har ett begränsat sortiment av receptfria produkter.

Vårdcentral

Närmaste vårdcentral finns i Anderslöv.
Telefon: 0410-35 97 70
Adress: Sjukhemsvägen 11, 233 70 Anderslöv
Avstånd: 14,4 km
Restid: 20 min.

Post

Post finns i Matöppet i Beddingestrand som är ombud för Postnord.

Cykeluthyrning

Cykel finns att hyra i receptionen på Smygehus Havsbad. Det är elcykel som även går bra att använda som vanlig cykel. Vid användning av elcykel kan man cykla upptill 50 km. Pris 150 kr/dag, start från kl 9.00. Hjälm ingår.

Reception

Incheckning sker på lördagar tidigast klockan 15.00 men innan
kl 18.00. Utcheckning lördagar klockan 9.00-10.00. Glöm ej att lämna inventeringslistan i brevlådan på norra sidan vid utcheckning. Vid jul sker incheckning den 23 december och vid nyår den 30 december. Nyckel till huset hämtas och lämnas i receptionen. Vid ankomst utanför receptionens öppettider, se nedan så måste receptionen meddelas så din nyckel kan läggas ut.

Om nyckel tappas bort debiteras en avgift om 1.000 kr per nyckel.

Öppettider receptionen:
Måndag-fredag 09.00-12.00
Lördagar klockan 09.00-12.00 & 15.00-18.00
Söndagar klockan 09.00-12.00.

Bredband/TV

TV
Följande TV kanaler finns i husen:
SVT1, SVT2, Barnkanalen, TV4, TV6

Bredband
Det finns ett trådlöst nätverk (WiFi) för gäster till restaurang & konferensanläggningen att ansluta sina pc/dator/surfplatta till. WiFi nätverket är gratis att använda för gäster & boende. Inloggningsuppgifter finns i receptionen.

Inloggning till trådlöst nätverk (WiFi) i husen

Inloggningsuppgifter
Nätverksnamn / Network name ( SSID) = SmygehusGuest
Notera att det kan se olika ut beroende på om det är en pc/mobil/surfplatta och/eller operativsystem(Windows/IOS/Android) som används.

Inloggning till WiFi nätverket ” SmygehusGuest”

  1. Inloggningsuppgifter till trådlösa nätverket(WiFi) finns att få i receptionen
  2. För att ansluta till WiFi –nätverket på din pc/mobil/surfplatta/smartphone, leta upp en icon/funktionsval för att se trådlösa nätverk
  3. Klicka på ikonen för att visa tillgängliga nätverk
  4. Välj nätverksnamnet(SSID) “SmygehusGuest”
  5. Klicka på OK/Anslut
  6. Nu är pc/mobil/surfplatta/smartphone ansluten&uppkopplad mot trådlösa nätverket(WiFi)

Restaurangen

Restaurangen håller sommartid öppet alla dagar i veckan. Vi serverar lunch och enklare måltider hela dagen i vår sommarmeny, kvällstid erbjuder vi även à la carte. Söndagar serverar vi brunch från kl. 11.30. Dessutom grill- och musikkvällar hela sommaren, för uppdaterad information, se Smygehus Havsbads hemsida. Ni är välkomna att droppa in för att njuta en stund i matsalen eller på terrassen. Det går förstås också bra att beställa mat för avhämtning och njuta i ert hus. Om ni är ett större sällskap rekommenderar vi er att boka bord. Varmt välkomna.

Gå till restaurangen

Besöksinformation

Upptäck den härliga sydkustens alla små butiker, charmiga byar och härliga badstränder.

Uppdaterad information om öppettider och aktuella evenemang finner du på
www.soderslatt.com eller www.visitskane.com

 

PLATSAVSTÅND (KM)RESTID (MIN)VÄG
Trelleborgen1618
Trelleborgs museum1618
Johannamuséet, Skurup2425
Svaneholms slott, Skurup2123
Ystad (Wallander temavandring)3336
Lunds domkyrka4952Via väg 108
Kulturen i Lund, Tegnerplatsen4952
Tirups Örtagård5245Via väg E65 och E6
Hallongården V Värlinge2930Via väg 9 och E6
Ale Stenar, Kåseberga5155
Glimmingehus6266
Kivik771 h, 20 minVia väg 9, 19, 11
Kalkugnar, Östra torp12

(Uppgifter om avstånd och restider är inhämtat från www.google.se/maps)

Golfbanor

Du som vill spela golf har kommit till rätt ställe! Inom en timmas resa når du till inte mindre än 14 golfbanor på Söderslätt.

AVSTÅND (KM)RESTID (MIN)
Abbekås GK1719
Bedinge GK3,610
Bokskogens GK3541
Falsterbo GK4149
Flommens GK4047
Ljunghusens GK3644
Malmö City GK, Kvarnby4241
PGA of Sweden National4044
Rönnebäck GK3539
Sofiedals GK3742
Söderslätts GK3033
Tegelberga GK2331
Trelleborgs GK2124
Vellinge GK3134

 

Adresser och telefonnummer hittar du i Golfguiden eller kan du söka på www.golfiskane.se. Det finns naturligtvis många fler banor i Skåne men de ligger lite längre bort.

Hotellet har greenfee överenskommelse med Bedinge GK som även BRF medlemmar får utnyttja. Ytterligare kontakter kommer att tas med närliggande klubbar för att etablera ett eventuellt samarbete. Uppgifter om avstånd och restider är inhämtat från www.google.se/maps.