Bostadsrättsföreningen Smygehus Havsbad

Vanliga frågor

Vanliga frågor

Här finner du svar på frågor som ofta ställs av andelsägare. Om du inte finner svar på din fråga så kan du använda formuläret.

Vanliga frågor

 • Jag får gäster, kan jag hyra extrasängar?

  Ja. Kontakta receptionen så får du hjälp med extra sängplatser.

 • Får jag ta med husdjur?

  Ja. Meddela gärna receptionen att du har husdjur med dig då slutstädning av huset kan ta längre tid.

 • Varför behöver jag betala avgiften när jag återlämnat min vecka till föreningen?

  Om du äger andelen när avgiften för andelen ska betalas så är du skyldig att betala avgiften. Avgifter som förfaller mer än en månad efter att du återlämnat den behöver du inte betala.

 • Vad händer om jag inte betalar avgiften i tid?

  Du är skyldig att betala din avgift till föreningen innan förfallodatum. Det finns tyvärr ingen möjlighet att få anstånd med att betala sin avgift. Om du inte betalar i tid kommer du att få en skriftlig påminnelse, därefter överlämnas skulden till ett inkassoföretag. Det kan innebära att du kan komma att bli av med din andel, förverkande, men du måste ändå betala din skuld.

 • Jag vill återlämna min andelsvecka till föreningen.

  Du kan återlämna din vecka till föreningen utan kostnad. Du får inte någon ersättning av föreningen. Återlämnade ska ske på särskild blankett, se under ”Bli andelsägare”. Din andel övergår till föreningen på den dag som inträffar närmast efter en månad från avsägelsen. Så länge du äger en andel är du skyldig att betala din avgift. Avgifter som förfaller mer än en månad efter att du återlämnat den behöver du inte betala.

 • Kan föreningen hyra ut min vecka som jag inte kan nyttja?

  Nej. Du kan anmäla till receptionen att du önskar få hjälp med uthyrning.

 • Kan jag få byta andelsvecka?

  Föreningen kan inte hjälpa dig att byta andelsvecka vare sig tillfälligt eller permanent. Däremot kan du sälja alternativt återlämna din vecka och köpa den vecka du önskar om föreningen äger den. Se mer information under ”Bli andelsägare”. Alternativt skapa ett eget konto och lägg upp din andel för byte under forumet Byta andel.